Emergència

Generadors elèctrics per a Shehba (Síria)

Com a conseqüència de la guerra a Síria, els habitants de Shehba, a la zona septentrional del país, varen fugir a una ciutat propera, Afrin, quan Estat Islàmic va prendre el control de la regió el 2013. El 2016 les Forces Democràtiques Sirianes (FDS) alliberaren Shehba i una part de la població va tornar-hi. Es va constituir una administració autònoma democràtica i l'Ajuntament maldava per cobrir les necessitats bàsiques de la gent, sobretot quant a subministrament d'aigua i electricitat. Afrin va continuar oferint refugi a molts desplaçats d'altres regions de Síria, però a principis de 2018, el govern turc i l'Exèrcit Sirià Lliure varen llançar un violent atac contra la ciutat i els pobles de la rodalia, de manera que es va produir un nou èxode cap a Shahba, on l'administració autònoma i diverses organitzacions locals varen habilitar campaments de refugiats per a les famílies desplaçades. Ara les administracions de Shehba i d’Afrin s'han unit per fer front a la situació d'emergència humanitària en què es troba la població. Una de les prioritats de les autoritats és subministrar aigua i electricitat a la població, però no disposen de mitjans per fer-ho. Per això han fet una crida, a través de la Mitja Lluna Roja Kurda, per aconseguir generadors que permetin no només el funcionament dels centres sanitaris i educatius, sinó també l'extracció d'aigua dels pous, la conservació d'aliments i la ventilació de les tendes on s'allotgen els refugiats, que a l’estiu han de suportar temperatures superiors als 40ºC, així com la posada en marxa d’activitats econòmiques. El projecte proposa l'adquisició de set generadors de diferents nivells de potència en funció del nombre d'habitants per als pobles d’Aqibe, Harbel, Kafr Naya, Mezra Halisa, Nasriye, Sheikh Keef i Wardiye, amb 12.781 beneficiaris en total. Igualment, preveu rehabilitar la xarxa de distribució elèctrica i formar els tècnics municipals en el control i manteniment de les instal•lacions. El combustible necessari per al funcionament dels generadors serà garantit per l'Ajuntament.

Estat: Actiu
Aportació del Fons: 57 750,59 €

Entitats executores

Mezza Luna Rossa Kurdistan Italia Onlus

Organització sense ànim de lucre, que actua per ajudar la gent que pateix com a conseqüència de la guerra, la fam o desastres naturals, mitjançant iniciatives humanitàries que es duen a terme de forma democràtica, aconfessional i interètnica, amb l'objectiu de promoure els principis de la pau, la solidaritat i la igualtat.

Municipality of Afrin and Shehba

A causa dels desplaçaments forçats per la guerra, les administracions de les dues ciutats sirianes s'han unit per aconseguir cobrir les necessitats bàsiques dels seus habitants i dels refugiats.